Обележавање почетка НАТО агресије на СРЈ 1999. године

Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Follow by Email

Полагањем цвећа на споменик малој Милици Ракић у Ташмајданском парку данас у 11.00 часова делегација Евроазијског безбедносног форума предвођена проф. др Ковач Митром обележила је дан почетка злочиначке НАТО агресије на СРЈ 1999. године.

Евроазијски безбедносни форум је и на овај начин, као и представници државних органа, институција, многобројних удружења и појединаца, одао почаст свим пострадалим жртвама НАТО злочина. Међу тим жртвама поред припадника снага безбедности били су и многобројни цивили од којих су преко седамдесеторо били деца. Мала Милица је симбол свога, страдања све деце и читавог народа у безумном чину зла који је почео на данашњи дан пре 22 године.

На жалост бројање невиних жртава се није зауставило даном завршетка агресије. Поред многобројних који су подлегли физичким и духовним ранама након саме агресије, дивљачко бомбардовање нам је оставило да у наредних више хиљада година пребројавамо оне који ће подлећи оболењима која изазивају радиолошко и хемијско загађење настало употребом осиромашеног уранијума из пројектила које су бациле НАТО убице али и од ослобођених отровних материја услед разарања привредних и других објеката и складишта где су се те опасне материје налазиле.

Чувајући успомену на наше жртве, надајмо се и чинимо све што је потребно да злочинци одговарају за почињена недела а да се нама и ни једном људском бићу такве грозоте никада више не догоде.

 

П. Рашевић

Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Follow by Email