Чекајући Годоа – ЗОРКА ВУКМИРОВИЋ

Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Follow by Email
 

(Фото Д. Јевремовић)

„Политика” је 14. маја 2018. објавила да је Народна скупштина формирала комисију за утврђивање последица НАТО бомбардовања Србије 1999. године. Председница Скупштине Маја Гојковић је обавезала комисију да треба да информише Народну скупштину периодично, на шест месеци, о својим активностима и да је дужна да први прелиминарни извештај са предлогом мера поднесе парламенту до краја 2020. године.

Председник комисије др Дарко Лакетић рекао је да верује да је могуће да се уради први прелиминарни извештај до тог рока, јер је од Италијанске парламентарне комисије добијена документација о последицама осиромашеног уранијума на италијанске војнике, који су били на КиМ 1999. године. Треба нагласити да је предлог подржала и опозиција и тако је госпођа Чомић, дипл. физичар, прихватила чланство у комисији.

Прошао је обећани рок, тада још није било ове пандемије, рекло би се стање нормално, а о том извештају Народна скупштина није расправљала. Да ли га уопште има? Поменути актери су још увек на функцијама, истина на другим позицијама, а нису поднели никакве извештаје о свом претходном раду и обавезама. Изненађујуће је да госпођа Чомић као министар за дијалог учествује на недавној НАТО недељи код госпође Милић и изражава спремност за сарадњу са НАТО-ом. Обичан гледалац би могао да разуме ову изјаву да је госпођа Чомић, као чланица комисије Народне скупштне, дошла до доказа да је НАТО спроводио анђеоску мисију бомбардујући Србију. Они који читају између редова би констатовaли да се уобичајило да функционери не полажу рачуне о претходном раду и да су спремни да забораве све своје изјаве и обавезе.

А они који су за њих гласали чекају одговор на питање у којој мери је НАТО агресија утицала на здравствено стање становништва и да ли је њихов имунитет био задовољавајући да се ухвати у коштац са Kовидом 19?

Др Зорка Вукмировић,
физикохемичарка у пензији

 

ПРЕУЗЕТО СА: ПОЛИТИКА ONLINE

Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Follow by Email